23.2.13

Roubini: Έρχεται η μεγαλύτερη φούσκα της ιστορίας

Ο κίνδυνος από την πολιτική χαλάρωσης της Fed (QE) δεν είναι ο πληθωρισμός και η αναταραχή στην αγορά ομολόγων, αλλά μια φούσκα στην αγορά στοιχείων ενεργητικού, δήλωσε ο Νouriel Roubini.

"Ο κίνδυνος είναι ο ίδιος με το 2003 -2006, η στρατηγική εξόδου είναι αργή και έχουμε μια φούσκα στα στοιχεία ενεργητικού" δήλωσε σε συνέντευξη του την Πέμπτη ο κ. Roubini.

O "Dr. Doom" προέβλεψε μάλιστα ότι η φούσκα θα είναι "μεγαλύτερη από αυτή που είδαμε το 2003-2006", καθώς η Fed θα είναι εξαιρετικά πιο διστακτική να σταματήσει το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο.

Ο λόγος σύμφωνα με τον ίδιο είναι ότι η ανεργία είναι πολύ υψηλότερη τώρα, ενώ μεγαλύτερο είναι και το χρέος που βαραίνει το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

"Οπότε αν η έξοδος της Fed γίνει πολύ νωρίς, θα πεθάνει η αγορά ομολόγων και θα πεθάνει και ο καταναλωτής όσον αφορά την εξυπηρέτηση του χρέους" επεσήμανε.

Επιβεβαιώνοντας τη φήμη της "αρκούδας", ο κ. Roubini εξέφρασε την απαισιοδοξία του για το τέλος του "πειράματος" της Fed.

"Ενδέχεται να δημιουργήσουμε μια φούσκα στοιχείων ενεργητικού μεγαλύτερη από την προηγούμενη, η οποία θα οδηγήσει σε μια νέα οικονομική κρίση, όχι φέτος, όχι του χρόνου, αλλά σε δύο ή τρία χρόνια από τώρα, εφόσον συνεχίσουμε αυτές τις πολιτικές" προειδοποίησε. 
 
http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/759545/ArticleNewsWorld.aspx

No comments: