9.2.13

Μεθοδεύεται άμεσα η διαθεσιμότητα 13.000 υπαλλήλων του δημοσίου Πηγή: Μεθοδεύεται άμεσα η διαθεσιμότητα 13.000 υπαλλήλων του δημοσίου

Την κατάργηση και συγχώνευση 700 δημόσιων οργανισμών, των μισών από το σύνολο των 1.500 φορέων της κεντρικής διοίκησης, όπου απασχολούνται περισσότεροι από 13.000 εργαζόμενοι, περιλαμβάνει η πρόταση των υπηρεσιών του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Οι προτάσεις έχουν κοινοποιηθεί στα αντίστοιχα υπουργεία από τα οποία αναμένεται η δική τους επεξεργασία για τις προτεινόμενες καταργήσεις, η οποία θα συζητηθεί στο πλαίσιο της συνεδρίασης του κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.
Συγκεκριμένα η πρόταση περιλαμβάνει την κατάργηση 73 φορέων και συγχώνευση για τους υπόλοιπους 627 οργανισμούς, ενώ θα προκύψει και πλεονάζον προσωπικό το οποίο θα τεθεί σε διαθεσιμότητα.
Και αυτό καθώς από τα νέα οργανογράμματα που θα προκύψουν οι θέσεις θα είναι δραματικά λιγότερες. Μάλιστα υπάρχουν οργανογράμματα σε φορείς που προβλέπουν μείωση ως και 60% των θέσεων εργασίας!
Έτσι υπολογίζεται ότι μόνο από αυτό το τμήμα των οργανισμών που αναδιοργανώνεται θα προκύψουν 13.000 υπάλληλοι που θα πρέπει να βγουν σε διαθεσιμότητα λαμβάνοντας μέρος μόνο του μισθού τους για ένα χρόνο και φυσικά κινδυνεύοντας στο τέλος των 12 μηνών να απολυθούν και μάλιστα χωρίς καμία αποζημίωση, αφού η μισθοδοσία τους κατά τη διαθεσιμότητα θεωρείται ένα είδος αποζημίωσης.
Οι υπάλληλοι θα μπαίνουν τμηματικά σε διαθεσιμότητα έτσι ώστε να μπορέσει να ακολουθήσει η διαδικασία μετακίνησής τους σε άλλες υπηρεσίες, εφόσον βέβαια προβλέπεται θέση για την ειδικότητά τους.
Το επόμενο κύμα συγχωνεύσεων στο δημόσιο θα περιλαμβάνει άλλους 800 οργανισμούς συνολικά 14 υπουργείων.

http://www.newmoney.gr/article/2677/methodeyetai-amesa-i-diathesimotita-13000-ypallilon-toy-dimosioy

No comments: