16.2.13

Πορτογαλία: Πιθανή η μείωση προβλέψεων για 2013 -- Διέκοψαν την πρωθυπουργική ομιλία τραγουδώντας τον ύμνο της «Επανάστασης των Γαρυφάλλων»

O πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Pedro Passsos Coelho, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει η πορτογαλική κυβέρνηση στην υποβάθμιση των προβλέψεων για το 2013.

"Τα αποτελέσματα του δ΄τριμήνου μας αφήνουν με ένα επίπεδο εξωτερικής ζήτησης που αν επεκταθεί και στο 2013, δεν θα μας επιτρέψει να διατηρήσουμε τις προβλέψεις που έχουμε κάνει" δήλωσε την Παρασκευή στο κοινοβούλιο ο κ. Coelho.

Σημειώνεται ότι με βάση τις τρέχουσες προβλέψεις της πορτογαλικής κυβέρνησης, η οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 1% το 2013. Ωστόσο, οικονομικοί αναλυτές και η Τράπεζα της Πορτογαλίας εκτιμούν ότι η ύφεση θα κινηθεί στο 1,9%, λόγω μικρότερης ζήτησης για τις εξαγωγές.

Η πορτογαλική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 1,8% στο δ΄ τρίμηνο, έναντι προβλέψεων για συρρίκνωση 1%.

Όπως μεταδίδει το Reuter, o κ. Coelho ανέφερε ότι η μεγαλύτερη από την αναμενόμενη πτώση οφείλεται στις χαμηλότερες εξαγωγές.

"Εξετάζουμε τη σημασία των δεδομένων που έχουμε" σημείωσε. "Το τελευταίο τρίμηνο του 2012 είδαμε μια υποχώρηση στην εξωτερική ζήτηση, η οποία απείχε σημαντικά από την πρόβλεψη μας" πρόσθεσε.

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/758107/ArticleNewsWorld.aspx


Διεκόπη σήμερα η ομιλία του Πάσος Κοέλιο στην πορτογαλική Βουλή όταν δεκάδες πολίτες που παρακολουθούσαν τη διαδικασία άρχισαν να τραγουδούν τον ύμνο της «Επανάστασης των Γαρυφάλλων».
JOHN THYS / AFP
Οι πολίτες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στα θεωρεία της κοινοβουλευτικής αίθουσας, άρχισαν να τραγουδούν τον ύμνο της "Επανάστασης των Γαρυφάλλων" μόλις ο πορτογάλος πρωθυπουργός ανέβηκε στο βήμα και πήγε να απαντήσει σε ερώτηση της αντιπολίτευσης. 
Ο πρόεδρος της Βουλής διέκοψε τη διαδικασία για 2 λεπτά και οι πολίτες απομακρύνθηκαν από τα θεωρεία, οπότε ο ομιλία του Κοέλιο συνεχίστηκε κανονικά.

Όπως διευκρίνισαν, στη συνέχεια, οι διαμαρτυρόμενοι, ανήκουν στην ομάδα "Que se lixe a troika" , και ήθελαν να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στην μνημονιακή πολιτική που βυθίζει την χώρα στην ύφεση και την ανεργία.




http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=343984

No comments: