21.2.13

Στα χαρακώματα οι φατρίες στο ΠΑΣΟΚ

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν χθες στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους, όταν κεντρικά στελέχη του Κινήματος κόντεψε να έρθουν στα χέρια και όλα αυτά λίγες μόλις μέρες πριν το 9ο Συνέδριο του Κινήματος στις 28 Φεβρουαρίου.
 Όλα άρχισαν στον τέταρτο όροφο των γραφείων της Ιπποκράτους όταν ο γραμματέας Νομαρχιακής Α' Πειραιά, Γιάννης Αξαρλής, και ο Γραμματέας Β1 Αθήνας, Χρήστος Σωτηρόπουλος, ζήτησαν εξηγήσεις για το εσπευσμένο των διαδικασιών εκλογής συνέδρων (σ.σ. η σχετική προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων λήγει σήμερα), όπως και για το ότι η Επιτροπή Τήρησης Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΚΑΠ) δεν έχει ανακοινώσει το «μέτρο» για την εκλογή συνέδρων.
Στο στόχαστρο των διαμαρτυριών ο πρόεδρος της ΕΚΑΠ, Γιάννης Σουλαδάκης, και ο γραμματέας της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου (ΚΟΕΣ), Πάρις Κουκουλόπουλος, ενώ πρωταγωνιστικό ρόλο στο επεισόδιο είχε το μέλος της ΕΚΑΠ, Γρηγόρης Φελώνης. ο οποίος παρενέβη για να απαντήσει στους «καταγγέλλοντες».
Επιδεικνύοντας τα κείμενα-καταγγελίες των προσυνεδριακών διαδικασιών από την Αριστερή Πρωτοβουλία (Γιώργος Παναγιωτακόπουλος) και τη λεγόμενη «Ομάδα των 10» (Μιχάλης Καρχιμάκης κ.α.), ο κ. Φελώνης έκανε λόγο σε ιδιαίτερα έντονο ύφος για «πολιτικές αλητείες».
Ακολούθησαν ύβρεις και αλληλοκατηγορίες, ενώ κατά κατά πληροφορίες, καρέκλες και τραπέζια αναποδογύρισαν και μόνο με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων δεν ήρθαν στα χέρια τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ
Λίγο αργότερα, η Αριστερή Πρωτοβουλία ζήτησε την παραίτηση «του διορισμένου στο κράτος και την ΕΚΑΠ Γρηγόρη Φελώνη», όπως «και των τεσσάρων διορισμένων μελών της ΕΚΑΠ».
«Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ανάγκη ούτε από κηπουρούς νέας κοπής, ούτε από φυτευτούς προεδρικών αυλών», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Αριστερής Πρωτοβουλίας. «Πολύ περισσότερο δεν έχει ανάγκη από μάγειρες εκλογικών διαδικασιών, που υβρίζουν και προκαλούν, την ίδια στιγμή που έχουν αποτύχει παταγωδώς σε ό,τι ανέλαβαν». «Ό,τι και να κάνουν», διαμηνύεται, «τη βάσανο της πολιτικής απολογίας για τα «κατορθώματα» τους που οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ στη σημερινή απαξίωση δεν θα τη γλυτώσουν!».
Προγήθηκαν τη Δευτέρα καταγγελίες στελεχών για αδιαφανείς μεθοδεύσεις προκειμένου να ελεγχθεί η σύνθεση του  Συνεδρίου από τη σημερινή ηγετική ομάδα. Στις καταγγελίες απάντησε με δήλωσή του ο πρόεδρος της Επιτροπής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΚΑΠ) Γιάννης Σουλαδάκης μιλώντας για «εκ προοιμίου αμφισβήτηση διαδικασιών».
Σε σημερινές του δηλώσεις ο κ. Φελώνης διέψευσε τα περί «θερμού επεισοδίου» στα γραφεία της Ιπποκράτους, υποβαθμίζοντας το όλο θέμα σε μία απλή λεκτική αντιπαράθεση.
«Ούτε μαχαίρια βγάλαμε,ούτε μπουνιές έπεσαν, ήταν μια λεκτική αντιπαράθεση ... ήταν μια συνάντηση υψηλού κύρους, δεν ακούστηκαν "γαλλικά"», υποστήριξε σε δηλώσεις του στον Alpha 989.
Ωστόσο ο κ. Φελώνης δεν δίστασε να εξαπολύσει ευθείες βολές στην προηγούμενη ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και τον Γ. Παπανδρέου για την κατάσταση στην όποια -όπως είπε- άφησαν το κόμμα, με χρέη 150 εκατ., απλήρωτους εργαζόμενους και οφειλόμενα ενοίκια 11 μηνών. 

http://www.naftemporiki.gr/story/614702

No comments: