10.2.13

O Buffett, παραδίδει τη σκυτάλη της Berkshire στον γιο του, Howard Πηγή: O κορυφαίος επενδυτής του κόσμου,Warren Buffett, παραδίδει τη σκυτάλη της Berkshire στον γιο του, Howard | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/2752/o-koryfaios-ependytis-toy-kosmoywarren-buffett-paradidei-ti-skytali-tis-berkshire-ston#ixzz2KTJtY874

 

Το έργο του δεν θα είναι εύκολο. Η διαφύλαξη της κληρονομίας και βεβαίως των "πελατών" της Berkshire είναι το βασικό του μέλημα, και όπως δηλώνει προετοιμαζόταν σε όλη του τη ζωή για να το πετύχει. Ο λόγος για τον Howard Buffett που θα αναλάβει τα ηνία ενός πολυεθνικού ομίλου, ανάμεσα στους 10 μεγαλύτερους στον κόσμο, με χρηματιστηριακή αξία που αγγίζει τα 240 δισ. δολάρια.
"Πρέπει να εξασφαλίσω ότι όλα όσα έχει χτίσει μέχρι τώρα ο πατέρας μου, θα συνεχίσουν να δουλεύουν όπως πριν", δήλωσε ο 58χρονος γιος του ζάμπλουτου επενδυτή και φιλάνθρωπου Warren Bufftet, σε συνέντευξή του για την τηλεόραση του Bloomberg.
Για περισσότερες από 4 δεκαετίες στο τιμόνι της Berkshire, ο Warren Buffett, στα 82 του πλέον, έχει καταφέρει με τον επενδυτικό του κολοσσό να διαχειρίζεται κεφάλαια και να προσφέρει τρελά κέρδη στους επενδυτές με αποδόσεις ως και 5.000% ανα μετοχή! Αυτό το πετυχαίνει με το να μη δίνει τόση σημασία στα τριμηνιαία οικονομικά αποτελέσματα και τους ισολογισμούς  αλλά και με το να δίνει "ελευθερία κινήσεων" στους επικεφαλής των 70 περίπου θυγατρικών του.
Ο δισεκατομμυριούχος, ο οποίος είναι και ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας, δήλωσε ότι η επόμενη γενιά ηγετών θα μοιραστεί τα καθήκοντα του και θα αποτελείται από έναν διευθύνοντα σύμβουλο, διαχειριστές επενδύσεων και τον γιο του(στη θέση του προέδρου), ο οποίος έχει τη θέση του στο διοικητικό συμβούλιο από το 1993. Ο μόνος από τους τρεις γιούς του Warren Buffet που συμμετέχει στο δ.σ.
Ο νεότερος Buffett είναι διευθυντικό στέλεχος της Coca-Cola Co, αλλά και αγρότης αφού διευθύνει την φάρμα της οικογενείας, Buffett Farms Inc. Παρατηρώντας όλα αυτά τα χρόνια τον πατέρα του, τον βοήθησε να προετοιμαστεί κατάλληλα για να ηγηθεί του διοικητικού συμβουλίου, στο οποίο κατέχουν θέσεις ο Bill Gates της  Microsoft και ο Stephen Burke, διευθύνων σύμβουλος της Comcast (NBC Universal).
Η ανάληψη της κορυφής του διοικητικού συμβουλίου από τον Howard, έχει νόημα μόνο αν ο τελευταίος δεν έχει επιχειρησιακά καθήκοντα, δήλωσε ο Jeff Matthews, μέτοχος της Berkshire και συγγραφέας του βιβλίου:  "Ο διάδοχος του Warren Buffett: Ποιος είναι και Γιατί έχει σημασία."
Ο Warren Buffett ανταμείβει τα άτομα με βάση την αξία τους, και όχι τις διασυνδέσεις του αφού είναι υπέρμαχος της "της ισότητας των ευκαιριών". Είναι δύσκολο να υποστηρίξει κανείς ότι από όλους τους πιθανούς διαδόχους του, ο Howard Buffett" είπε ο Matthews σε συνέντευξή του. "Ο ρόλος του προέδρου όμως δεν είναι ίδιος με του  CEO. Και αυτός είναι η διατήρηση της κληρονομιάς της Berkshire. Και αν το δει κανείς έτσι, τότε ο Howard είναι ο κατάλληλος άνθρωπος" , συμπλήρωσε ο ίδιος.

http://www.newmoney.gr/article/2752/o-koryfaios-ependytis-toy-kosmoywarren-buffett-paradidei-ti-skytali-tis-berkshire-ston

No comments: