16.2.13

Schauble: "Ο Obama στον σωστό δρόμο, αλλά θα 'πρεπε να ακολουθήσει τη λιτότητα"! Πηγή: Schauble: "Ο Obama στον σωστό δρόμο, αλλά θα 'πρεπε να ακολουθήσει τη λιτότητα

“Οι ΗΠΑ βρίσκονται στο σωστό δρόμο” σχολίασε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, Wolfgang Schauble, σε συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί της Παρασκευής στον ραδιοφωνικό σταθμό rbb, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι ολόκληρος ο πλανήτης θα πρέπει να ακολουθήσει τον ευρωπαϊκό δρόμο λιτότητας.
Αφορμή για τα σχόλια του Schauble στάθηκαν οι εξαγγελίες του Προέδρου των ΗΠΑ Barack Obama, σύμφωνα με τις οποίες οι ΗΠΑ θα επενδύσουν τα επόμενα χρόνια δισεκατομμύρια δολάρια στην εκπαίδευση, τις υποδομές και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Και παρά τον αρχικό έπαινο του Γερμανού αξιωματούχου για την πορεία που ακολουθούν οι ΗΠΑ στη χάραξη οικονομικής πολιτικής, αμέσως μετά έκανε έκκληση για παγκόσμια εφαρμογή της γερμανικής συνταγής λιτότητας.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, “η πορεία θα πρέπει να συνεχισθεί όχι μόνο στην Ευρώπη, όπου εμείς κάναμε όσα έπρεπε, αλλά και σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο” για να προσθέσει ότι στα διδάγματα της χρηματοπιστωτικής κρίσης συγκαταλέγεται και η ανάγκη συγκράτησης των υπερβολικών κρατικών χρεών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ αφήνει για πρώτη φορά  μια νύξη για μεταβολή στην ακολουθούμενη μονομερή πολιτική, αναφερόμενος στην αξία τόνωσης της ανάπτυξης παράλληλα με τις δράσεις εξοικονόμησης.

http://www.newmoney.gr/article/3238/schauble-o-obama-ston-sosto-dromo-alla-tha-prepe-na-akoloythisei-ti-litotita

No comments: