18.2.13

Bloomberg: Η καλή είδηση μπορεί να γυρίσει... μπούμερανγκ στην κυβέρνηση Σαμαρά

H πρόσφατη ανακοίνωση της Αθήνας περί πρωτογενούς πλεονάσματος μπορεί να μην ωφελήσει- όπως θα περίμενε κανείς-τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και την «μνημονιακή κυβέρνησή» του, αλλά την αξιωματική αντιπολίτευση, τον ΣΥΡΙΖΑ, που επιμένει στην απόρριψη περαιτέρω μέτρων λιτότητας και σε μορατόριουμ στην αποπληρωμή του χρέους, υποστηρίζει το Bloomberg.
«Μέχρι στιγμής, η κυβέρνηση επιχειρηματολογούσε υπέρ της αναγκαίας λιτότητας για να εξασφαλιστεί η εισροή των δανείων διάσωσης, ώστε να χρηματοδοτούνται υπηρεσίες υγείας και εκπαίδευσης…Αυτό το επιχείρημα θα υποστηρίζεται με ολοένα μεγαλύτερη δυσκολία από την στιγμή που η Ελλάδα θα έχει πρωτογενές πλεόνασμα και μπορεί να χρηματοδοτηθεί από μόνη της (με την προϋπόθεση ότι δεν θα πρέπει να εξυπηρετεί το χρέος).
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορέσει να υποστηρίξει ότι η λογική πίσω από τις περικοπές, μισθών, συντάξεων και δαπανών δεν στέκει πλέον ως εγγύηση για την παροχή βασικών υπηρεσιιών στον ελληνικό λαό, αλλά για την πληρωμή των λίαν αντιπαθητικών (για τους Έλληνες) δανειστών» γράφει το Bloomberg και προσθέτει:
«Φυσικά είναι αδύνατον να προβλέψει κανείς πως θα αντιδράσουν οι Έλληνες στην επιτυχία της εξάλειψης του πρωτογενούς ελλείμματος…Αν θεωρήσουν ότι υποφέρουν μόνο για το καλό των δανειστών, ίσως να αρνηθούν να συνεργαστούν πλέον».

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=112995948

______________________________________________________

δηλαδή, για να καταλάβω
μέχρι σήμερα η λογική ήταν "κάνουμε τα πάντα για να έρθει πρωτογενές πλεόνασμα"
τώρα που ήρθε (και καλά... και αν ήρθε μπορεί να ..διορθωθεί!), δε θα λένε τίποτε σχετικά με το ..πρωτογενές πλεόνασμα;
ή μήπως θα έχουμε νέο φρούτο;
πχ, το πρωτογενές πλεόνασμα είναι ένα χαμηλού επιπέδου επιχείρημα, προκειμένου να ανακτηθεί η ..εμπιστοσύνη, θα έπρεπε να έχουμε ..συνολικό(!) πλεόνασμα!!!
μόνο εάν είμαστε σε θέση να εξυπηρετούμε και τους τόκους θα έχουμε πραγματική οικονομική ..ανεξαρτησία και δημοσιονομική..αυτοτέλεια...

παραληρώ, θα έχω πυρετό


4 comments:

Anonymous said...


Ρε, πετάχτε τους έξω με τις κλωτσιές! Δανειστές και κυβερνητικά ανδρείκελα, πετάξτε τους έξω με τισ κλωτσιές.

geokalp said...


έχει χαθεί η μπάλα...

Anonymous said...

σωστό είναι εφόσον μιλάει πολιτικά.όταν θα έρθει η ώρα του πραγματικού πρωτογενούς θα χει πάψει και η ανάγκη δημοσιονομικής προσαρμογής δηλ μέτρων εκτός κι αν συνεχιστεί η πτώση του ΑΕΠ (σιγουράκι).γι αυτό τα κοράκια τις τρόικας έχουν βάλει στόχους επί% πρωτογεννούς για 2013,2014,2015.
Με αυτό θα μπορούν να πιέζουν επί μέτρων για επίτευξη των στόχων του προγράμματος που όλως τυχαίως συμφωνεί ΚΑΙ ο τσύριζας...

το μόνο σίγουρο λοιπόν φίλε μου είναι ότι αυτοί είναι οργανωμένοι και διαβασμένοι όχι σα κι εμάς γατάκια ασυντόνιστα που τσκώνονται μεταξύ τους για το ψαροκόκκαλο.

gpr

geokalp said...


μεγάλη κουβέντα